04 mar 2021

infosidan

Hej och välkommen till vår infosida! Senast

04 mar 2021
Hej och välkommen till vår infosida!
Senast uppdaterad 2021-03-04

Frågor och bokningar kring resor/studentresor
På vår hemsida söker ni fram de billigaste och bästa resorna till Magaluf. Följ de instruktioner som finns där. Ni ska inte kontakta oss med er bokning utan ni ska bara kontakta oss om det är något ni undrar och när ni vill fråga eller boka olika fester som t.ex. partybåten, strandfest och liknande.

Frågor om jobb som bartender/DJ/Musiker o.s.v. förutom biljettsäljare
De enda jobb som vi tillhandahåller är biljettsäljare till olika fester och arrangemang. Alla andra jobb rekommenderar vi att ni läser igenom vår sida jobb och boende, där har vi något som kallas startpaket som är det absolut bästa sättet att komma igång med sitt Magaluf liv! Låter det intressant så kontakta oss gällande startpaketet och självklart om något av de andra alternativen är av intresse också.

Vanligaste frågorna för de som söker boende
Hur bor man och vad kostar det? Det finns allt från ruckel till lyxvilla, så vi håller oss till det som är vanligast. Ett lägenhet med ett sovrum, kök, badrum, balkong som håller vettig standard och ligger hyfsat till med gångavstånd till bargatan, stranden m.m. Ska man hyra den 6 månader, vilket är vad ägarna ofta kräver att man hyr så kostar en sådan ungefär 10000 kr i månaden. Då är det 2 sängar i sovrummet och sängar eller bäddsoffa för 2 personer i vardagsrummet. Den är gjord för 2 personer, finns plats för 4 personer, men många väljer att trängas ca 6 personer i en sådan lägenhet. Man lägger in extra madrasser eller så tränga man i sängarna. Man skriver alltid kontrakt på lägenheterna. Det är alltid en deposition, och den är i normalfallet 1 månadshyra. Kan ibland förhandlas. Hyr man kortare period kan det bli lite dyrare per månad. El tillkommer och slutstädning kan man göra själv eller betala för.

Finns WiFI? Ibland, men inte i lägenheten utan att man har tur att få WiFi från någon närliggande bar. Väldigt ovanligt att det finns installerat i lägenheten.

Jag kan inte komma tidigare än studenten, hur gör jag med boende?Mycket bra fråga, vi har inget bra svar på det utan det är helt enkelt att prova kontakta oss i slutet Maj och se vad som finns.

Hur ska jag göra om jag verkligen vill ner och även hitta bra lägenhet? Det vi kallar ”startpaketet” är absolut bästa och säkraste sättet att komma igång bra på! Vill man vara säker på att få lägenhet som är vettig till vettigt pris, bör man vara här i April och söka på plats, som är det vi rekommenderar.

Vad är deposition? Det är en garanti för ägaren för flera saker. 1) När ni bokar så vill de ha depositionen, ifall ni inte dyker upp så förlorar ni den. För ägaren behöver då leta nya hyresgäster. 2) Om folk sticker utan att betala hyran, så behöver de depositionen för att täcka upp tills de hittar nya hyresgäster. 3) Ifall något går sönder i lägenheten.

Hur får man tag på boende? Enklast och bästa sättet är att kontakta oss i slutet av Mars då vi är på plats i Magaluf. Det vi rekommenderar är att starta sin Magaluf karriär genom att boka det vi kallar ”startpaketet”, som är att vi har några platser i våra lägenheter under April och Maj, då hyr ni sängplatser av oss under en månad. Under den tiden har ni gott om tid att söka eget boende och jobb på plats i Magaluf. Misslyckas det så är det bara att ni åker hem utan att vara låsta i depositioner och kontrakt. Lyckas ni så är det bara att ni flyttar vidare till ert nya egen-fixade boende och stannar kvar och jobbar. Alla som gör ett helhjärtat försök lyckas alltid med att finna boende och jobb i Magaluf.

Varför kan man inte förboka boende? Om man t.ex. kommer ner i Juni, så kommer ingen ägare att ta emot en bokning från det datumet. De vill få ut sina lägenheter så snart som möjligt och vill då inte ha någon bokning under sommaren som förhindrar dem att hyra ut till eventuell hyresgäst som behöver boendet tidigare.

Vanligaste frågor om jobb som biljettsäljare
Vad tjänar man? Lönen är helt provisionsbaserad! Man tjänar mellan 10%-20% av det man säljer, varierar beroende på vilket evenemang det är. Partybåten är 10% av 40€, dvs provisionen är 4€ per biljett man säljer. Strandfesten är 20% av 20€, dvs 4€ per biljett man säljer. Hur mycket man säljer är helt upp till dig själv. Gör man ett helhjärtat försök och jobbar på, så är 10-15 biljetter normalt. Sen kan det självklart bli bättre om man har lite tur, är effektiv, har bra säljtalang och köttar på helt enkelt. Samtidigt kan det bli sämre om man ”låtsas”-jobb, festar för mycket, sover eller bara är allmänt otaggad. Priserna ovan kan variera något så se dessa som riktlinjer.

När får man lön? Vi betalar ut lönerna så snart som möjligt efter ett evenemang, normalt dagen efter. Vilket betyder att det är utbetalning flera gånger i veckan.

Står ni för resan? Nej det gör vi inte.

Kan man leva på lönen? Det är självklart tanken, men inget vi kan garantera utan det är upp till var och en. En som säljer normalt(ca 10-15 biljetter per fest) med biljetter ska utan konstigheter kunna leva på lönen.

När betalar man depositionen? Det gör man innan sommaren, vi kommer överens med var och en av de som ska jobba med oss om när lämplig tid är när den ska betalas.

Vilka fester säljer man? Partybåten kör vi alltid varje Torsdag. Midsommarfest kör vi på midsommar. Övriga fester som strandfest och grillfest lägger vi in när vi efterfrågan är hög på fler fester. Vi håller på i nuläget att tittar även på att köra poolfest alt. skumfest.

När och hur mycket jobbar man? Vi vill att ni ska jobba under eget ansvar, vilket betyder ni själva väljer när och var ni jobbar, så länge ni säljer så lägger vi oss inte i era rutiner. Men säljer ni inte upp till minikvoterna så kommer vi börja kommendera ut er. 2 dagar innan ett event så är det hög tid att börja prata med folk och knyta kontakter och självklart sälja till så många som möjligt. Dagen innan är det full fart och även samma dag som ett event så länge det finns platser kvar. Man hittar folk på bargatan, stranden, kringområden m.m. Överallt så länge man inte är inne på någon bar, det är fredade zoner.

Hur säljer man? När man kommit i kontakt med några som är intresserade, så oftast möter man upp dem på deras hotellrum och löser betalning och biljetter. Det kan även ske på någon av de ställen vi jobbar med för respektive evenemang. På stranden, gatan etc har folk inte pengar med sig så då går det självklart inte att betala där.

När kan man respektive måste man komma ner? Ska man vara med hela sommaren eller första perioden, så kan man komma ner när man vill innan 8 Juni, vilket är det senaste datumet vi vill att ni ska vara på plats. Man kan komma senare om vi kommer överens om det. Kommer man andra perioden så kommer vi också överens om vilket datum som passar bäst.

Om man hittar nytt jobb? Det är alltid några som hittar andra jobb när de väl är på plats i Magaluf. Detta försöker vi alltid lösa på bästa sätt, då vi är fullt medvetna på att biljettsäljare är ett instegsjobb som ofta leder till andra jobb. Det enda som uppstår är om man bokat jobboende via oss under hela sommaren, för vårt jobboende är endast avsett för våra säljare. Man behöver helt enkelt lämna det boendet och det innebär att den inbetalade provisionen blir förbrukad. Så tänk till innan ni bokar vårt boende, att är er plan att försöka hitta annat jobb i Magaluf, så boka inte upp er på vårt jobboende, utan titta då på våra andra alternativ till boenden. Kort och gott, vet du att du vill köra säljare hela tiden, boka då in vår boende som är med säljarjobbet. Om inte sök bara jobb och försök lös boendet separat, antingen via våra alternativ eller på annat sätt.

Om man vill sluta och åka hem? Det är förstås tråkigt men inget som vi kan förhindra. Att tänka på att har man bokat boende och lämnar det tidigare än vad som är överenskommet så försvinner depositionen normalt. Oavsett om det är vårt boende eller någon annanstans i Magaluf, så gäller alltid den regeln.

Hjälper ni med boende om man ska arbeta med er? Ja, om man vill det. Den enda nackdelen, som vi ser det, är att dessa lägenheter är endast avsedda för våra säljare, så man kan inte byta jobb under tiden då. Gör man det så förlorar man även boendet. Det är förstås inget problem om man inte byter jobb.

Hur bor man i vårt jobboende? Våra boenden är enkla där man bor tätt tillsammans. I en lägenhet är vi mellan 6-8 personer, beroende på storlek. Allt för att kunna hålla priserna nere på hyran. Priserna är från 3000kr/person och kalendermånad beroende på hur länge man bor och hur många man delar. (3500 för en av period 1 eller period 2). Boendena har normal standard, finns dusch, WC, tvättmaskin och ett kök med normala redaskap. Ligger centralt i Magaluf med gångavstånd till allt.När och hur mycket betalar man för boende? Vid bokning betalar man depositionen. Den återbetalas i slutet av avtalad tid och att allt är i sin ordning. Depositionen är normalt samma belopp som en hyresperiod, vilket normalt är en månadshyra. Sen betalas varje hyra innan varje hyresperiod påbörjas, en hyresperiod är normalt en månad. Deposition kan inte användas till hyra. Vad är deposition? Är en garanti för att täcka ifall någon lämnar ett boende tidigare än vad som är överenskommet i början samt en garanti i slutet av sommaren när lägenheten skall återlämnas, att är det några skador på lägenheten så kommer dessa dras från depositionen.

Om man inte går ihop med någon man bor med? Alla är vuxna människor och skall klara av att ta hand om sig själva och varandra, så små privata dispyter får ni lösa på bästa sätt själva. Skulle det vara så att någon inte går ihop med alla i en hel lägenhet så, då ser vi självklart över situationen och försöker flytta om i våra lägenheter så det blir så bra som möjligt. Sen finns det självklart alltid utrymme om det är så att två vill byta plats med varandra, så är det bara att man gör det. Så länge både lägenheterna godkänner det.

Boende i våra Wave House lägenheter
Vi har massor av förfrågningar om våra lägenheter, i nuläget så bygger kommunen för fullt runt om utanför hotellet och vi vill i och med detta vara försiktiga innan vi bokar in och avtalar dessa boenden, vår erfarenhet säger att vad som helst kan inträffa innan något är helt klart i Magaluf. När vi är helt säkra på att vi kan börja boka in i dessa lägenheter, kommer vi självklart erbjuda dessa i den ordning vi mottagit bokningsförfrågningar från er. Som det ser ut nu, i början av Mars 2015, är att hela gatan längs med hela hotellet är en enda stor byggarbetsplats. Vi gissar att kring månadsskiftet Mars/April kommer vi kunna göra en uppdatering gällande dessa boenden. Ni som känner att ni inte kan avvakta tills dess, utan vill få er bokning klar redan nu, så rekommenderar vi att ni kollar bokningar via vår booking.com sida. Där vi listat alla hotell i Magaluf som är värda namnet.

Ni som ska gå barskolan och vill stanna efter er utbildning
Ni kommer under den tiden ni går er utbildning ges många möjligheter att boka boende och söka jobb samtidigt under perioden ni går er utbildning. Så ni behöver inte söka jobb och boende nu innan sommaren. Självklart kan ni söka jobb men bästa sättet är att göra det på plats. Gällande boende kan ni också söka det innan men då ni kommer träffa många av era kurskamrater i Magaluf och tillsammans kan ni söka boenden på plats, kom gärna och kontakta oss på vårt kontor eller via internet.

Förboka partybåt och andra fester
Maila oss direkt på [email protected] så kommer vi överens med en lösning, så ni är garanterade biljetter.

Övrigt
[email protected]
Leave a comment
More Posts
Comments